Roasted Cornish Hen with Veggies * Cocoș Pitic cu Legume la Cuptor

 

 

 

 

df

 

 

INGREDIENTS FOR 2 SERVINGS:

  • 1 Cornish hen
  • 3 small purple potatoes
  • 1 yellow onion
  • 1 yellow pepper
  • 1 red pepper
  • 5-6 small red potatoes
  • 1 small apple
  • 1 tbsp rosemary
  • 2 large ripe tomatoes or 2 cups of cherry tomatoes
  • 1/3 cup white wine 
  • 2 tbsp butter
  • 2 tbsp olive oil
  • pink salt & fresh ground pepper

 

Chop the veggies in small pieces.

Cut the apple in medium size slices.

I used my terracota pan, use any oven safe pan you have.

Place the Cornish hen in the pan. Rub it with olive oil, pink salt, fresh ground pepper and rosemary.

Fill it with the apple slices.

Add the veggies to the same pan and season again with pink salt and fresh ground pepper.

Cut the butter in small pieces and distribute evenly over the hen and veggies.

Add the wine.

Place the uncovered pan in the preheated oven (400 F).

After 10-15 minutes reduce the heat to 375 F and cover the pan with a lid.

Roast it for 1 h- 1h 30m.

Remove the lid of the pan and let it roast for anothe 10 minutes.

 

ENJOY!

 

*************************************************************************************************

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII:

  • 1 cocoșel/găină pitică
  • 3 cartofi mov mici (opțional, pot fi înlocuiți cu cartofi roșii)
  • 1 ceapă galbernă
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei roșu
  • 5-6 cartofi mici roșii
  • 1 măr mic
  • 1/2 lg rozmarin
  • 2 roșii mari coapte bine sau 2 căni de roșii cherry
  • 1/3 cană vin alb 
  • 2 lg  unt
  • 2 lg ulei de măsline
  • sare roz & piper proaspăt măcinat

 

sdd

 

 

 

Tăiați legumele în bucăți potrivit de mari.

Tăiați mărul în sferturi.

Puneți pasărea într-o cratiță (rezistentă la cuptor), frecați-o cu sare, piper, rozmarin si ulei de măsline.

Umpleți-o cu bucățile de măr si rozmarin.

Adaugați legumele, untul (în bucăți mici) și vinul în cratiță, pe lângă pasăre.

Sărați și piperați.

Băgați cratița la cuptor la o temperatură mai ridicată pentru 10-15 minute (cratița neacoperită).

Apoi reduceți temperatura între mediu și scăzută, acoperiți cratița cu un capac cu uitați de ea vreo oră, o oră jumate.

Scoateți capacul si lăsați cratița în cuptor pentru încă 10 minute.

 

SĂ AVEȚI POFTĂ!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s