Chicken & Sweet Potato Curry * Curry de Pui și Cartofi Dulci

 

 WARNING HOT DISH!

 

wes

 

 

INGREDIENTS FOR 2 SERVINGS:

  • 1 chicken breast
  • 2 medium size sweet potatoes
  • 5-6 baby carrots
  • 1/2 yellow onion
  • 3 garlic cloves
  • a handful of red lentil
  • some grated ginger
  • cumin & coriander
  • paprika & turmeric & cayenne pepper
  • pink salt & fresh ground pepper
  • 2 tbsp olive oil
  • 1/3 cup tomato sauce

 

Chop the onion and sauté it in olive oil.

Add the chicken breast cut in bite-size pieces, the garlic crushed and the ginger.

Peel the sweet potatoes and cut them into small pieces.

Chop the carrots in smaller pieces.

Add the veggies to the the frying pan and mix well.

Add 1/3 cup of warm water (or chicken soup) , the lentil and the spices.

I used about 1/2 tbsp of each of the spices.

If you don’t like spicy food keep it low with the cayenne pepper!

Season with pink salt and fresh ground pepper anc cook for 20- 25 minutes (until the potato is softer).

Make sure you add water from time to time to prevent the curry from sticking to your pan.

After 20 minutes add the tomato sauce and cook for anothe 10 minutes.

Serve with steamed brown rice.

Ditch the chicken breast and you’ll have a delicious vegan meal.

 

ENJOY!

 

*********************************************************************************************************

 

ty

 

 

 

INGREDIENTE PENTRU DOUĂ PORȚII:

  • 1 piept de pui
  • 2 cartofi dulci nici prea mari, nici prea mici
  • 2 morcovi
  • 1/2 ceapă galbenă
  • 3 căței de usturoi
  • o mână de linte roșie
  • ghimbir dat prin răzătoare
  • cumin & coriandru
  • paprika & turmeric & cayenne pepper
  • sare roz& piper proaspăt măcinat
  • 2 lg oulei de măsline
  • 1/3 cană suc de roșii

 

Ceapa tocată se călește ]n uleiul de măsline.

Se adaugă pieptul de pui tăiat în bucăți numa-numa, usturoiul zdrobit și ghimbirul.

În timp ce puiul se pătrunde bine în tigaie, se curăță cartofii dulci de coajă și se taie în cubulețe.

Morcovii se spală bine și se toacă în bucăți nici prea prea, nici foarte foarte.

Se adaugă legumele în tigaia cu puiul, se amestecă bine și se stinge cu apă caldă (sau supă de pui).

Urmează lintea roșie și câte o jumătate de linguriță de mirodenii.

Dacă nu vă place mâncarea picantă, aveți grijă cu piperul cayenne!

Se condimentează totul cu sare roz și piper negru proaspăt măcinat și se lasă la fiert 20- 25 de minute (până se înmoaie cartoful- aveți grijă să nu se lipească, mai puteți apă din când în când).

La final se adaugă sosul de roșii și se lasă pe foc pentru încă 10 minute.

Se servește cu orez brun.

Dacă renunțați la pui, se face că avem o rețetă de curry vegetariană. 🙂

 

SĂ AVEȚI POFTĂ!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s