Salty Zucchini Muffins * Brioșe Cu Dovlecel (Sărate)

 

I always buy too much zucchini… thinking there is no just thing as too much zucchini but then I also buy too many peppers, too much spinach, kale…list goes on and sometimes I end up throwing away veggies, which pisses me off.. on myself… I also buy too much chocolate and wine… but I never get to the point where I have to throw it away, for some reason.

So, you’re anything like me (veggie hoarder), this will be a tasty way to use/ save from throwing some of your zucchini.

 

zucchinimuffin

 

 

INGREDIENTS FOR 10 MUFFINS:

1 1/2 green zucchini grated and drained

1/3 cup whole greek yogurt ( I just love Seven Star Farm, tastes similar to the yogurt my grandma used to make for us).

4 tbs feta cheese

1/2 cup almond meal

1 cup whole wheat flour

a pinch of paprika

pink salt & fresh ground pepper

1 tbsp olive oil

1 tbsp baking soda

1 tbsp baking powder

3 eggs

 

Preheat oven at 350.

Whisk the eggs with the yogurt.

Season with pink salt, pepper and paprika.

Add the zucchini and the olive oil and mix well.

Mix the almond meal, baking soda, baking powder and the whole wheat flour in a bowl and then incorporated it slowly in the zucchini mix.

Lastly add the feta cheese crumbled and mix well.

The muffins will rise so don’t fill the muffin cups all the way to the top.

Bake at 350 for 20- 25 minutes (until golden brown).

Serve with bacon and cream cheese. Or just eat them on your way to work …. like I did.

 

*******************************************************************************

 

Am descoperit și eu filtrul de noise în PhotoShop și numai pe el stau mai nou… sper să mă lase curând sau măcar să îl înlocuiesc cu altceva.

Altfel îs tare mândră de poza de astăzi, de obicei trebuie să meșteresc la ele și tot nu ies cum aș vrea eu.  Azi a fost o zi bună, i-am dat doar cu noise și scris.

 

zucchinimuffin

 

 

INGREDIENTE PENTRU 10 MUFFINS:

1 1/2 dovlecel verde dat prin răzătoare și scurs

1/3 cană iaurt gras

4 linguri de brânză telemea (de preferat de capră, dar merge de orice fel)

1/2 cană făină de migdale

1 cană făină integrală

un praf de paprika

sare roz & piper proaspăt măcinat

1 lingură ulei de măsline

1 linguriță praf de copt

1 linguriță bicarbonat de sodiu

3 ouă

 

Bateți ouăle împreună cu iaurtul, și condimentați cu sare, paprika și piper.

Apoi introduceți în amestec dovlecelul ras și uleiul de măsline.

Separat amestecați ingredientele uscate și introduceți-le treptat în bolul cu amestecul de dovlecel (amestecați cu grijă să nu se formeze cocoloașe).

La sfărșit adăugați în compoziție brânză fărâmiță.

Coca o să crească în cuptor, așa că aveți grijă să nu umpleți prea tare forma de muffins cu compoziție.

Introduceți forma în cuptorul preîncălzit la foc mic și coaceți-le pentru 20- 25 de minute (să fie rumenite bine).

Le puteți servi la micul dejun cu șuncă și cremă de brânză sau pur și simplu le puteți lua rapid la pachet în caz de criză de timp.

Covrigii-s buni da’ se pun pe coapse și pe fund! 😀

 

SĂ AVEȚI POFTĂ!

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s