Twisted English Breakfast * Mic Dejun Britanic

 

 

idon'tusually

 

 

So, I woke up today and I just had to eat beans…

 

INGREDIENTS FOR 2 SERVINGS:

1 can of organic black beans

1/2 yellow onion

1/2 cup of kale leafs

pink salt & pepper

1/3 cup organic tomato sauce

2 organic eggs

1 tbsp extra virgin olive oil

1 tbsp apple vinegar

 

Chop the onion in thin slices and sauté it in olive oil.

When the onion gets soft and golden, add the can of beans (don’t drain it, use everything).

Wash the kale leafs, chop them and add them to the beans.

Season with pink salt and fresh ground pepper and let the beans cook for about 10 minute on medium low heat.

In the meantime, fill a medium size pan with water, add some salt and the tbsp of vinegar in it and bring it to a gentle boil.

Reduce the heat to low, crack the egg gently into the water and using a spoon try to circle around the egg lifting the ends of the egg.

Cook the egg for about 4 minutes for a soft poched egg or higher if you want them medium or hard poached.

Check this video for a better understanding of the process.

 

 

poachedegg

 

 

Now after you poched your eggs, go back to the beans and add the tomato sauce.

For another few minutes and your “almost English” breakfast is ready!

 

ENJOY!

 

**************************************************************************************

 

Fasole la micul dejun nu prea se servește în România, deși ar merge genial alături de câteva bucăți de slănină friptă și niște cârnați amețiți în tigaie.

Dar s-au dus anii când bunica creștea porcul și aveam slănină proaspătă juma de an în casă. Și s-au dus și anii când puteam să mănânc orice, oricând.

Kale, fasole și ou poșat!

 

englishbreakfast1

 

 

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII

1 conservă de fasole neagră

1/2 ceapă albă

o mână de kale

sare roz & piper proaspăt măcinat

1/3 cană suc de roșii

2 ouă

1 lingură oțel de mere

1 lingură ulei de măsline

 

Se toacă ceapa în fâșii subțiri și se călește în uleiul de măsline.

Se adaugă conserva de fasole cu tot cu suc și se lasă la fiert pe foc mic.

Se spală frunzele de kale, se toacă și se lasă la fiert împreună cu fasolea pentru 10 minute.

În timp se fasolea se fierbe, se umple o cratiță cu apă, se sărează și se adaugă oțetul și se lasă la fiert pe foc mic.

Când apa începe să fiarbă, se sparge oul și se lasă cu grijă  (să nu se împrăștie) în apă.

Folosind o lingură puteți să îl acoperiți ușor cu apă ridicând cu grijă marginile albușului.

Pentru un ou poșat în prima fază (gălbenușul rămâne moale) așteptați 4 minute, dacă vreți ca oul să fie întărit bine îl puteți lăsa la fiert până la 7 minute.

Click aici pentru un tutorial pe youtube despre oul poșat perfect…

 

poachedegg

 

 

Acum reveniți la tigaia cu fasolea și adăugați sosul de roșii.

Lăsați fasolea să mai fiarbă câteva minute și aveți un mic dejun de inspirație britanică!

 

SĂ AVEȚI POFTĂ!

 

 

Advertisements

One thought on “Twisted English Breakfast * Mic Dejun Britanic

  1. Pingback: Poached Egg with Grilled Avocado * Ou Poșat cu Avocado Fript | Pink Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s