Hot Chili con Carne * Chili con Carne rețeta simplificată

 

 

The lazy and fast version, to be more precise.


chilliconcarnenoise

 

 

 

INGREDIENTS FOR 2 SERVINGS:

1/4 pound grass fed ground beef

1 can organic low sodium black beans

1 medium size yellow onion

1/3 cup tomato sauce

basil & oregano (optional)

chili flakes

paprika

1 small bay leaf

pink salt & fresh ground pepper

cheddar cheese

sour cream

1 tbsp extra virgin olive oil

 steamed arroz

Chop the onion and sautè it in the olive oil. Add a/4 cup warm water and cook the onion for 3-4 minutes.

Add the meat, season with salt & pepper, chili flakes and paprika and mix well. Let it cook for 3-4 minutes.

Add the beans, with the sauce from the can, and the bay leaf and cook on medium low heat for about 15 minutes.

Add the tomato sauce and cook for another 5 minutes.

Serve with cheddar cheese, sour cream and rice.

 

ENJOY!

 

**************************************************************************************************************

 

 

chilliconcarne

 

Rețeta originală e un pic mai complicată, adică sunt mai multe ingrediente și durează mai mult procesul de gătire, eu nu aveam nici timp și nici chef să stau prea mult în bucătărie așa că am simplificat rețeta.

Varianta de față este foarte gustoasă și e gata în doar 30 de minute.

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII:

250 gr carne tocată de vită (sau de porc)

1 conservă de fasole neagră

1/3 cană sos de roșii

1 ceapă medie

sare roz& piper proaspăt măcinat

busuioc & oregano (opțional)

fulgi de chili

paprika

o frunză de dafin

brânză cheddar

smântână

1 lg ulei de măsline

orez fiert

 

Ceapa tocată se călește în uleiul de măsline. Se adaugă un sfert de cană de apă caldă și se lasă la fiert vreo 3-4 minute.

Se adaugă carnea și se condimentează cu piper, sare, chili (duium am pus eu), paprika, oregano și busuioc.

Se amestecă bine și se lasă la fiert vreo 3-4 minute.

Se adaugă conserva de fasole neagră cu tot cu sos (n-ar strica să o gustați mai întâi să nu fie prea sărată) și frunza de busuioc și se lasă la fiert pe foc mediu vreo 15 minute.

Se adaugă sosul de roșii și se mai lasă la fiert încă 5 minute.

Se servește cu brânză cheddar, smântână și orez fiert.

 

SĂ AVEȚI POFTĂ!

 

Advertisements

One thought on “Hot Chili con Carne * Chili con Carne rețeta simplificată

  1. Pingback: Chili Con Carne and Kale | Pink Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s