Tuna Spread * Pastă de Ton

 

 

This is my first fish spread, but I was pretty happy with the result.

I had my share of trying fish spreads at parties and I never liked any of them… fish can be very tricky, especially if it’s from a can.

 

 

tuna-spread

 

 

 

INGREDIENTS:

1 pack of wild chunck tuna

1/2 avocado

2 tbsp of capers (more or less, I really like capers so I wasnțt shy in using them)

1/2 lemon juice

1 tbsp extra virgin olive oil

2 green onions

1/4 tbsp paprika

few drops of chipotle tabasco sauce (optional)

pink salt & fresh ground pepper 

 

 

Cut the avocado half in very small pieces (hold it in one hand, without removing the skin, and section the pulp  horizontally and vertically in really small cubes).

Chop the green onion and the capers if they are too big.

Combine the tuna with the avocado, squeeze over them the lemon juice (prevents the avocado from oxidizing) and use a fork to give the mixture a finer texture.

Mix all the ingredient together and season to taste.

The spread goes really well with the cheddar crackers I made. (recipe soon).

ENJOY!

 

************************************************************************************************

 

În buna tradiție românească m-am cam aruncat în bucătărie de Ziua Recunoștinței pentru că aveam invitați…altfel probabil am fi mâncat pește la restaurantul preferat.

Sau cel puțin așa am crezut, până când au ajuns invitații… și nu mai terminau de scos tigăi și sosuri și farfurii din portbagaj.

Așa că teoretic trebuia să gătesc pentru un cuplu american invitat la masă de Ziua Recunoștinței, practic m-au făcut mat în bucătărie prin diversitatea și volumul mâncărurilor pe care le-au adus.

În apărarea mea, he did the cooking și e din domeniu.

 

tuna-spread

 

 

INGREDIENTE:

1 packet de ton 

1/2 avocado

1 lingură de capere (mai mult sau mai puțin, eu am pus fără frică pentru că îmi plac mult caperele)

sucul de la o jumătate de lămâie

1/2 lg ulei de măsline extra virgin

2 cepe verzi

1/4 lg paprika

sare roz & piper proaspăt măcinat

câteva picături de chipotle tabasco (opțional)

 

Ținând jumătatea de avocado în mână (fără să înlăturați coaja), și ajutându-vă de un cuțit secționați pulpa orizontal și vertical până obțineți cubulețe foarte mici.

Tocați ceapa verde și caperele, dacă sunt prea mari.

Puneți bucățile de avocado cu tonul într-un bol, stoarceți jumătatea de lămâie peste ele (previne oxidarea avocado-ului) și folosind o furculiță amestecați-le și mărunțiți-le bine.

Amestecați compoziția cu restul de ingrediente și asezonați după gust.

Pasta asta de ton merge foarte bine cu crackerșii cu cheddar și făină de migdale pe care i-am făcut tot pentru Thanksgiving (rețeta curând).

 

SĂ AVEȚI POFTĂ!

 

 

Advertisements

One thought on “Tuna Spread * Pastă de Ton

  1. Pingback: Ceddar Cheese Crackers * Biscuiti Crocanti cu Branza Cheddar | Pink Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s