How to: Red Sauerkraut * Varză roșie murată

 

My mother makes the best sauerkraut in the world, just because she is my mom and I miss her.

She gave me her recipe for sour red cabbage salad and now I’m sharing it with you.

It’s really easy to make, all you need is patience to chop the red cabbage.

 

varza-rosie-murata

 

 

INGREDIENTS FOR A 1.5 L JAR:

2 red cabbages chopped as fine as you can

2 tbsp some sea salt

3 tbsp apple vinegar or regular vinegar

2 tbsp brown sugar

 

 

borcan-varza-murata

 

After you chop the cabbage you must rub it with the sea salt… weird, but…you just add the salt to the chopped cabbage, mix it and squeeze it gently in your hands.

Then add the vinegar and the sugar and begin mixing and rubbing the ingredients together. It sounds like porn, but I don’t know how to describe it any other way (and it sounds just the same in Romanian).

Put the cabbage in a glass jar, leave it in a cool place (but do not refrigerate; use your patio, balcony, basement) and try to mix it with a wood spatula every two or three days.

When it gets soft, it’s ready to eat (in a week or so). Also, as the cabbage gets sour, you will have more liquid in the jar and the cabbage will only fill about 2/3 of the jar…it’s normal in the fermentation process.

ENJOY!

 

***************************************************************************************

 

 

varza-rosie-murata1

 

 

 

 

E aceeași varză, doar m-am jucat un pic cu pozele în Photoshop.

Maică-mea face salata asta de varză murată în fiecare iarnă și e absolut demențială.

Și mă apucă pe mine într-o zi brusc să îmi doresc din tot corazonul salată de varză roșie murată musai.

M-am pus pe net, am găsit vreo 1000 de rețete (nu știu sincer ce-o fi în capul meu cu blogul de gătit) și înarmată cu ele (și super bulversată în același timp) o sun pe mama.

Mama săraca, fericită să îmi dea rețeta, tristă că sunt așa departe și nu poate să îmi facă ea direct…eu bucuroasă că nu se face cu apă fiartă cum văzusem eu pe net.

 

INGREDIENTE PENTRU UN BORCAN DE 1.5L (cred):

2 verze roșii

2 lingurițe de sare de mare

3 linguri de oțet de mere sau de vin

2 linguri zahăr brun

 

borcan-varza-rosie-murata

 

 

 

Vă puteți juca cu cantitățile de oțet, sare și zahăr în funcție de preferințele la murături. Mie îmi plac super acre, dar mai sunt și alții prin casă cu gusturi mai moderate așa că m-am cenzurat la sticla de oțet.

Tocați varza cam cât de mic vă ține dexteritatea și nervii și frecați-o cu sare (da, sună la fel de murdar și în engleză, numai că americanii chiar nu știu despre ce vorbesc când zic să frece varza cu sarea).

După etapa cu sarea, luați varza la frecat și cu oțet și zahăr.

Apoi puneți-o în borcanul de sticlă, sigilați frumos cu un capac și lăsați-o la rece vreo săptămână.

Indicat ar fi să mai mestecați în borcan o dată la două- trei zile. O să meargă a-ntâia cu porcul de Crăciun, asta dacă nu ne-am dat și la preferințele carnivore pentru sărbători după poporul lui Lincoln și o ardem cu piepturi de curcan all year round. Zic asta pentru că am văzut deja dovlecii cu bomboane de Halloween și luna de reduceri de Black Friday… horror.

Partea cu scade varza când se murează și se umple borcanul de lichid bănuiesc că e desuet, că toată lumea a mai pus/ văzut cum se pun murături în România (spre deosebire de țara Soarelui Strălucitor și a munților cu fețe de președinți unde totul vine de la Publix…am zis).

SĂ FIȚI SĂNĂTOȘI!

 

Advertisements

One thought on “How to: Red Sauerkraut * Varză roșie murată

  1. Pingback: Moussaka * Musaca | Pink Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s