Ceddar Cheese Crackers * Biscuiti Crocanti cu Branza Cheddar

 

I was going through my folders of food pictures and through the posts on the blog and I realized that I completely neglected to post the recipe for these absolutely delicious and absolutely keto ceddar cheese crackers. So there you have it, really crunchy even after 2-3 days, the perfect #cookwithkids project because it’s so very easy to make and I don’t think there’s a kid out there who says no to cheddar cheese or crackers. The picture is recycled from the tuna spread recipe, that was when I first made them and even though I took pictures with the crackers separately somehow I managed to lose them.

 

 

tuna-spread1

 

 

INGREDIENTS:

1 egg

1 1/4 cup almond flour

2 tbsp grass fed butter at room temperature

1 cup shredded cheddar cheese

1/4 tsp baking soda

1/4 tsp baking powder

1/4 tsp sea salt

 

HOW TO MAKE CHEDDAR CHEESE CRACKERS:

1. Preheat oven for 350F degree.

2. Mix all of the ingredients together and then place the dough between two sheets of parchment paper.

3. Roll the dough into 1/16 inch thickness and place with the bottom sheet into the oven. You can also cut the dough into smaller pieces before you bake them, or brake the crackers when they’re done.

4. Bake the crackers for about 15-20 minutes or until they turn golden on top.

5. Let them cool down before munching on them. They go very well with the fish spread from the picture.

 

ENJOY!

 

*******************************************************************************************************************

 

Un fel de sărățele cu brânză mai dezorganizate, pe care îmi propusesem să le postez de ceva vreme dar am uitat complet de ele… nu am mai găsit nici pozele, a trebuit să reciclez de la rețeta de pastă de ton. Rețeta asta intră în categoria dieta keto, dacă v-ați întrebat vreodată cum e cu rețetele keto. Motivul pentru care am încercat-o prima dată a fost ”pentru că brânză” și ”pentru că cheddar”! Biscuiții sunt super crocanți și la 3 zile după ce i-ați scos din cuptor și merg super bine cu diverse paste aperitiv.

 


tuna-spread1

 

 

 

INGREDIENTE:

1 ou

1 1/4 cană făină de migdale

2 linguri unt moale

1 cană de brânză cheddar rasă

1/4 linguriță bicarbonat de sodiu

1/4 linguriță praf de copt

1/4 linguriță sare de mare

 

CUM SE FACE BISCUIȚII CROCANȚI CU BRÂNZĂ CHEDDAR:

1. Încălziți cuptorul la 180C.

2. Amestecați bine toate ingredientele într-un bol.

3. Puneți combinația rezultată pe o folie de copt măricică, acoperiți-o cu o a doua folie de copt și rulați coca cu ajutorul unui sucitor (e super lipicioasă, nu merge întinsă altfel). Varianta a doua ar fi să faceți biluțe din cocă și să le aplatizați sau să rulați coca (după modelul de mai sus) și apoi să o tăiați în pătrățele. Indiferent de varianta pe care o alegeți coaceți-le pe hârtie de copt.

4. Coaceți biscuiții 15-20 de minute (până se fac arămii 🙂 )

5. Încercați să îi lăsați să se răcească înainte să  îi crănțăniți pe toți.

 

SĂ FIȚI SĂNĂTOȘI!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s