I made chili con carne before but this time I had plenty of time and I did it the “right” way. And by that I mean slow cooking and allowing the sauce to rest before serving the dish.
INGREDIENTS FOR 4 PORTIONS:
- 1 tbsp oil
- 1 yellow onion
- 1 red pepper
- 3 garlic cloves, peeled
- 1 heaped tsp hot chilli powder
- 1 tsp paprika
- 1 tsp ground coriander
- pink salt & fresh ground pepper
- 1 pound lean minced beef
- 1 can fire roasted tomatoes diced
- 1 tsp sugar
- 3 leaves of kale (stems removed) washed and choped (optional)
- 2 tbsp tomato purée
- 1 can black beans
- plain steamed rice, to serve
- sour cream & cheddar cheese, to serve
HOW TO MAKE CHILI CON CARNE:
1. Chop the onion and sautè it in the olive oil until golden (keep the heat on medium, about 7 for electric stoves).
2. Chop the pepper and the garlic and add them to the onion.
3. Add the spices and let everything cook for 3-4 minutes (add a drop of water if it tends to stick to the pan after you add the spices).
4. Add the meat to the pan and stir well. Let everything cook for 4- 5 minutes.
5. Add the fire roasted tomatoes and stir.
6. Mix the tomato purée and the sugar with 1 cup water and add over the meat.
7. Bring everything to a boil, cover with a lid, switch the heat to low and let the sauce simmer for about 20 minutes.
8. Add the can of beans and the kale and cook for another 15 minutes (on low).
9. Remove from heat, taste for salt and pepper and then let the chili con carne rest for 10 minutes (covered with the lid).
10. Serve with rice, sour cream and cheddar cheese.
ENJOY!
******************************************************************************************
Prima mea variantă de chili con carne a fost mai grăbită, le-am cam trântit pe toate în oală la foc măricel. Acum am avut mai mult timp și chef să stau pe lângă cratiță. Am pus kale doar pentru că e în super trend. Glumesc, chiar îmi place kale și mai aveam 3 frunze într-un început de depresie pe fundul tăviței de legume, the rest is history.
INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII:
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă galbenă
- 1 ardei roșu
- 3 căței de usturoi
- 1 lingură de chili
- 1 lingură paprika
- 1 linguriță coriandru
- sare roz și piper proaspăt măcinat
- 500g carne tocată de vită
- 1 conservă de roșii tocate
- 1 lingură zahăr
- 3 frunze ce kale spălate și tocate (fără codiță)- opțional
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 conservă fasole neagră
- orez alb fiert – servit
- smântână și brânză cheddar – servit
CUM SE FACE CHILI CON CARNE:
1. Tocați ceapa și căliți ceapa în uleiul de măsline pe foc mediu.
2. Tocați ardeiul și usturoiul (după ce îl decojiți, wink wink) și adăugați-le peste ceapă.
3. Adăugați mirodeniile, sare și piper și amestecați bine și lăsați-le să se călească 3-4 minute (dacă vi se pare că se cam lipesc turnați un strop de apă peste ele).
4. Adăugați carnea și amestecați bine. Lăsați la călit încă 4-5 minute.
5. Urmează roșiile tocate – în cratiță cu toate celelalte.
6. Subțiați pasta de tomate într-o cană cu apă, adăugați și zahărul și turnați peste legume și carne.
7. Dați sosul în clocot, micșorați focul, acoperiți cratița cu un capac și uitați de ea vreo 20 de minute.
8. V-ati întors? Puneți și conserva de fasole peste sosul de chili (și frunzele de kale, dacă și numai dacă- am rămas numai cu ticurile verbale după sutele de ore de matematică din liceu, dacă mă pui să fac o adunare simplă mă scarpin în cap ca maimuța) și lăsați totul la fiert pentru încă 15 minute. – varianta aia in 2 timpi și trei mișcări e aici. 😀
9. Gata? Acum lasă sosul încă 10 minute acoperit cu un capac… știu e greu să îl mai lași dar se pătrund mai bine aromele.
10. De acum s-a gătat. Pune munți de chili con carne și orez în boluri și acoperă-i bine cu smântână și brânză!
Que disfrutes! Arriba arriba
wow this looks delicious! ❤ I'd have to try this out! x
Thank you! Let me know if you liked it! 🙂