Supreme Tomato Soup and Spicy Grilled Cheese Sandwich * Supa de Rosii cu Branza Picanta

 

I like broccoli soup, but I adore tomato soup! It’s ZaBest! Try this recipe and let me know what you think. It’s important to match it with some kind of spicy cheese…either with a grilled cheese sandwich or just put pieces of spicy cheese into your soup bowl when you serve it.

 

tomatoes

 

 

INGREDIENTS FOR 4 SERVINGS:

5 large tomatoes

2 romano tomatoes

1 red pepper

1 yellow pepper

1 small yellow onion

1 small red onion

4 garlic cloves

pink salt & fresh ground pepper

1 tbsp oregano

1/2 tbsp basil

2 celery sticks

3- 4 tbsp good quality olive oil (the key)

4 large slices jalapeno cheese

4 large slices fontina cheese

1 baguette

 

estimated time: about 1h 30 minutes

 

 

roasted tomatoes

 

HOW TO MAKE ROASTED TOMATO SOUP:

1. Chop the tomatoes and the peppers in 4 slices, and arrange them on a parchment paper. Add the garlic cloves (shell on), drizzle with olive oil and season with pink salt & fresh ground pepper, basil and oregano.

2. Roasted the veggies for about 20-25 minutes at 375F. My intention was to give the soup that nice roasted taste without drying the veggies in the process. After removing the veggies from the oven, peel the tomatoes and garlic and set them aside.

3. Chop the onions and sautè them in olive oil. Chop the celery and throw the pieces over the onion. Add the tomatoes, peppers and garlic and add about 3 cups of warm water. You can also use a vegetable broth instead of water, I just hate the idea of using something that can stay on a shelf in a supermarket for 2 years and still be considered eatable.

 

tomato soup

 

 

4. Bring the soup to a boil, season with pink salt & fresh ground pepper, basil and oregano, lower the heat (about 6) and let the soup simmer for 30-40 minutes covered with a lid.

5. Pureé the soup, cover the pan with a lid and let it rest for 10 minutes. Serve with fresh ground pepper and olive oil.

 

tomato soup 3

 

 

6. Cut the baguette in 4 large pieces. Cut the pieces lengthwise and drizzle them with olive oil and season with pink salt & fresh ground pepper, basil and oregano. Heat a frying pan.

Warm the baguette pieces on both parts, place a piece of jalapeno cheese and a piece of fontina cheese on one of the pieces, cover with the top of the baguette and press them well together.

Cover the sandwich with a lid (to help the cheese melt) and let cook for 3 minutes. Flip the sandwich, cover with the lid again and let it cook for another 3-4 minutes.

 

tomato soup sharp

 

 

ENJOY!

 

sandvis cu branza

 

******************************************************************************************

 

Tomatina de la Lente& Cafea a dat startul isteriei cu supa de roșii în viața mea. Mai mâncasem eu supă de roșii înainte de tomatina, dar nu cu cașcaval afumat pe fundul bolului. Bine, nu era doar cașcavalul era supa foarte bună. N-am mai mâncat la ei de vreo 3 ani, dar știu de la prieteni că au în continuare mâncare bună. De altfel sunt și super nice people, asta din surse sigure, adică moi – pe când lucram la o revistă de vinuri, am avut proiecte la care au participat și ei și ne-am înțeles foarte bine. Acum vreo  8 ani locația veche era un fel de loc de hipstereală, before hipstereala was cool.. trendsetteri, frate! 🙂

Chiar pe meleagurile astea nu crește cașcavalul afumat, n-am de unde să-l culeg, dar cui îi place, do use it o să fie o supă d-e-l-i-c-i-o-a-s-ă. Dar e și mai bună picantă!

 

tomatoes

 

 

INGREDIENTE PENTRU 4 PORȚII:

5 roșii mari

2 roșii prună

1 ardei roșu mare

1 ardei galben mare

1 ceapă galbenă

1 ceapă roșie

4 căței de usturoi

sare roz & piper proaspăt măcinat

1 linguriță oregano

1/2 linguriță busuioc

2 tulpini de țelină

3- 4 linguri ulei de măsline de bună calitate

4 bucăți zdravene de brânză cu ardei iute

4 bucăți zdravene de brânză fontina/ cașcaval

1 baghetă

 

timp estimativ: about 1h 30 minute

 

roasted tomatoes

 

 

CUM SE FACE SUPA DE ROȘII SUPREMĂ:

1. Taie roșiile și ardeii în patru și pune bucățile pe o tavă acoperită cu hârtie de pergament. Pune și usturoiul în coajă în aceeași tavă, scapă picături de ulei de măsline pe ici pe colo și asezonează cu sare, piper, busuioc și oregano.

2. Bagă tava cu legumele la cuptor vreo 20- 25 de minute la 190C. Nu le-am lăsat să se coacă prea tare, mai mult le-am perpelit. Ideea e să mai rămână ceva sucuri în feliile de roșii dar să aibă și gustul ală de copt. Plus că roșii încă nu au fost eliberate din coajă, treaba care va fi super simplu de rezolvat după ce le scoți de la cuptor. Așa, după ce decojești roșiile, le lași să se odihnească într-un castron.

3. Toacă ceapa și călește-o în uleiul de măsline până devine sticloasă. Adaugă și tulpinele de țelină tăiate în 3-4 bucăți și legumele coapte. Stinge cu vreo 3 căni de apă caldă și condimentează cu sare, piper, oregano și busuioc. Pentru supă poți folosi și supă de legume sau concentrat de supă de legume pe care îl dizolvi în apă caldă, dacă nu te deranjează ideea de chimicale înotătoare în supă.

 

tomato soup

 

 

 

4. Lasă supa să dea în clocot pe foc mediu, apoi scade temperatura și lasă cratița pe foc acoperită cu un capac pentru 30-40 de minute.

5. Pasează supa, acoperă din nou cratița cu capac și apucă-te de făcut sandwich-ul cu brânză picantă. Dacă nu prea ai vrea pâine… you love it, but you also hate it!.. taie bucățele de brânză picantă și cașcaval și scapă-le pe fundul bolului în care vei servi supa fierbinte. Se topește și e super mega demențial de bun! Da, supa de roșii e preferata mea! Nu uita să mai scapi câteva picături de ulei de măsline și câțiva fulgi de piper negru proaspăt măcinat.

 

tomato soup 3

 

 

6. Pentru nebunia de sandviș cu brânză la tigaie (tradu grilled cheese sandwich, ha!) taie bagheta în 4 bucăți și apoi fiecare bucată pe jumătate transversal (ca pentru sandwich). Unge partea din interior a baghetei cu ulei de măsline, condimentează și pune bucățile de baghetă într-o tigaie de teflon pe foc mediu. Coace mai întâi partea exterioară a baghetei, apoi întoarce bucățile de bagheta pe partea unsă cu ulei și presează-le bine cu o lingură de lemn. Cam 2-3 minute pe fiecare parte e suficient. Acum, întoarce din nou bucățile de baghetă, plasează strategic brânza pe una dintre bucăți, acoperă cu cea de-a doua bucată și presează bine cu o lingură de lemn preț de 2-3 minute. Acoperă tigaia cu un capac și lasă sandvișul în pace vreo 3 minute. Întoarce-l pe partea cealaltă, presează-l cu lingura, acoperă-l cu capacul pentru încă 3 minute și repetă operațiunea pentru ambele părți…

 

tomato soup sharp

 

E super bun sandvișul, timpul și răbdarea will pay off!

POFTĂ BUNĂ!

Eu am dat gata toată oala într-o zi. 😀

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s