Weird breakfast, series 01, episode 01.
This omlette with ginger & green chili was right up my alley. Really now, ginger, green chili, oyster mushrooms, what is there not to like?!
Valentine’s Day is around the corner, now you have the recipe to try on your loved ones for breakfast. 🙂
INGREDIENTS FOR 1 LARGE SERVING:
2 large organic eggs
1/3 green chili
3-4 oyster mushrooms
1 garlic clove
pink salt & fresh ground pepper
1 tbsp olive oil
grated fontina cheese/ parmesan cheese
estimated time to prepare: 20 minutes
HOW TO PREPARE A GINGER AND CHILI OMELETTE:
1. Chop the mushrooms, and the garlic. Cut the green chili in half and remove the seeds. Wash the green chili and chop it in smaller pieces.
2. Crack the eggs and break them lightly with a whisk and season them with pink salt & fresh ground pepper.
3. Sautè the mushrooms, chili pepper and garlic for 1-2 minutes. Add the eggs over the mushrooms and cover the frying pan with a lid. Let the omlette cook for about 4-5 minutes.
4. Remove the lid, spread cheese over the omelette and fold it.
5. Serve with salad or boiled/ roasted veggies.
ENJOY!
******************************************************************************************************
Ciudățenii, ciudățenii! Sau poate nu sunt ciudățenii numai că nu prea am mai dat eu pe pinterest în ultimele săptămâni. Adevărul este că nu mi-ar fi trecut prin cap să pun și ghimbir dacă nu aș fi văzut pe un site cum se poate pune ghimbirul în ce ai tu chef, dacă ai chef. Dacă e prea de tot, nu-i musai să scapi și ghimbirul în ouă, dar eu zic să-i dai o șansă. Without any further ado, din seria ”ciudățenii la micul dejun”, episodul 1: omeletă cu ghimbir și ardei iute.
INGREDIENTE PENTRU O OMLETĂ CU GREUTATE:
2 ouă
1/3 ardei iute verde
3-4 ciuperci pleurotus
1 cățel de usturoi
sare roz & piper proaspăt măcinat
1 lingură ulei de măsline
brânză fontina/ cașcaval/ parmesan
timp de preparare: 20 minute
CUM FAC OMLETĂ CU GHIMBIR ȘI ARDEI IUTE:
1. Toacă ciupercile și usturoiul. Taie ardeiul iute pe jumătate și înlătură semințele cu vârful unui cuțit. Spală bucățile de ardei și toacă-le în bucăți mai mici.
2. Bate ouăle 😛 cu un tel și condimentează-le cu sare roz și piper proaspăt măcinat.
3. Călește ciupercile, ardeiul iute și usturoiul în ulei de măsline pentru 1-2 minute. Adaugă ouăle peste ciuperci și acoperă tigaia cu un capac. Lasă omleta să pe foc mediu 4-5 minute.
4. Adaugă brânza rasă și „împachetează„ marginile omletei.
5. Plasează și porție de salată simplă sau legume aburite/ la cuptor lângă omletă.
NOM, NOM, nom, nom , nom!