Ginger and Green Chili Omelette * Omleta cu Ghimbir si Ardei Iute

 

Weird breakfast, series 01, episode 01.

This omlette with ginger & green chili was right up my alley. Really now, ginger, green chili, oyster mushrooms, what is there not to like?!

Valentine’s Day is around the corner, now you have the recipe to try on your loved ones for breakfast. 🙂

 

ginger chili omlette

 

INGREDIENTS FOR 1 LARGE SERVING:

2 large organic eggs

1/3 green chili

3-4 oyster mushrooms

1 garlic clove

pink salt & fresh ground pepper

1 tbsp olive oil

grated fontina cheese/ parmesan cheese

estimated time to prepare: 20 minutes

 

ginger and chili omlette

 

 

HOW TO PREPARE A GINGER AND CHILI OMELETTE:

1. Chop the mushrooms, and the garlic. Cut the green chili in half and remove the seeds. Wash the green chili and chop it in smaller pieces.

2. Crack the eggs and break them lightly with a whisk and season them with pink salt & fresh ground pepper.

3.  Sautè the mushrooms, chili pepper and garlic for 1-2 minutes. Add the eggs over the mushrooms and cover the frying pan with a lid. Let the omlette cook for about 4-5 minutes.

4. Remove the lid, spread cheese over the omelette and fold it.

5. Serve with salad or boiled/ roasted veggies.

 

ENJOY!

 

******************************************************************************************************

 

Ciudățenii, ciudățenii! Sau poate nu sunt ciudățenii numai că nu prea am mai dat eu pe pinterest în ultimele săptămâni. Adevărul este că nu mi-ar fi trecut prin cap să pun și ghimbir dacă  nu aș fi văzut pe un site cum se poate pune ghimbirul în ce ai tu chef, dacă ai chef. Dacă e prea de tot, nu-i musai să scapi și ghimbirul în ouă, dar eu zic să-i dai o șansă. Without any further ado, din seria ”ciudățenii la micul dejun”, episodul 1: omeletă cu ghimbir și ardei iute.

 

ginger chili omlette

 

INGREDIENTE PENTRU O OMLETĂ CU GREUTATE:

2 ouă

1/3 ardei iute verde

3-4 ciuperci pleurotus

1 cățel de usturoi

sare roz & piper proaspăt măcinat

1 lingură ulei de măsline

brânză fontina/ cașcaval/ parmesan

timp de preparare: 20 minute

 

 

ginger and chili omlette

 

 

 

CUM FAC OMLETĂ CU GHIMBIR ȘI ARDEI IUTE:

1. Toacă ciupercile și usturoiul. Taie ardeiul iute pe jumătate și înlătură semințele cu vârful unui cuțit. Spală bucățile de ardei și toacă-le în bucăți mai mici.

2. Bate ouăle 😛 cu un tel și condimentează-le cu sare roz și piper proaspăt măcinat.

3. Călește ciupercile, ardeiul iute și usturoiul în ulei de măsline pentru 1-2 minute. Adaugă ouăle peste ciuperci și acoperă tigaia cu un capac. Lasă omleta să pe foc mediu 4-5 minute.

4. Adaugă brânza rasă și „împachetează„ marginile omletei.

5. Plasează și porție de salată simplă sau legume aburite/ la cuptor lângă omletă.

 

 NOM, NOM, nom, nom , nom!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s