Butter Fried Chicken Liver & Spinach Rice * Orez cu Spananc si Ficat de Pui Tras in Unt

 

 

It’s been a almost a month since I posted anything and that is because we moved… and we decided to recondition the parquet floor hidden under the carpet for almost 50 years. It wasn’t easy… if anyone needs advice on how to sand floors between meals I’m the person to ask. At least all that hard work paid off and after 7 years we are finally carpet freeeeeee..yuhu! My new kitchen is smaller, but there’s a lot of natural light… and I am planning to paint it blue 😀

After all the sandwiches we’ve been “gorging” on this last weeks…

Anyhow, this recipe is really simple, will only take about 30 minutes to make, it tastes yummy and it’s healthy, and so.. yeah, you have to try it.

 

spinach rice

 

INGREDIENTS FOR 2 SERVINGS:

……………………………………………………………….
1 pound chicken liver
………………………………………………………………
1 cup basmati rice
…………………………………………………………….
1 tbsp butter & 1/2 tbsp extra virgin olive oil
………………………………………………………………
2 cups spinach
…………………………………………………………………
parsley
………………………………………………………………
pink salt & fresh ground pepper
……………………………………………………………
1/3 yellow onion
……………………………………………………………..
1/2 bay leaf
……………………………………………………………………

estimated cooking time: 30 minutes

 

 

butter spinach

 

HOW TO MAKE SPINACH RICE:

1. Steam rice. I added the yellow onion, 1/2 tbsp extra virgin olive oil and the bay leaf while the rice was steaming for extra flavor.

2. Heat an iron skillet, add 1/2 tbsp butter and cook the spinach for 1- 2 minutes.

3. Remove from heat and chop it. Add the spinach to the rice, season with salt and pepper and mix.

4. Heat 1/2 tbsp butter in the iron skillet and fry the chicken liver on medium heat.

5. Serve with parsley.

 

spinach rice1

 

ENJOY!

*************************************************************************************************************************************

M-am mutat! Mi-e dor de vederea din fostul apartament… dar nu mi-e dor de chirie și nici de scârbavnicul ”carpet”. Anddd în sfărșit am geam la bucătărie… în cazul în care se întreba cineva… pentru că random.

Deci, după săptămâni de sandwich-uri… pentru că parchetul nu s-a restaurat singur așa cum ne-am imaginat noi în prima fază… gătesc, barely, as usual.

 

spinach rice

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII:

……………………………………………………………….
1/2 kg ficat de pui
………………………………………………………………
1 cană orez basmati
…………………………………………………………….
1 lg unt &1/2 lg ulei de măsline extra virgin
………………………………………………………………
2 căni spanac
…………………………………………………………………
pătrunjel
………………………………………………………………
sare roz & piper proaspăt măcinat
……………………………………………………………
1/3 ceapă galbenă

……………………………………………………………..
1/2 frunză de dafin
……………………………………………………………………

timp investit: 30 minute


 

butter spinach

 

1. Am fiert orezul împreună cu ceapa, foaia de dafin și uleiul de măsline.

2. Încinge bine o tigaia de fier, jumătate de lingură de unt și spanacul și amețește-l 1 minut- 2 pe foc mediu. Scoate-l din tigaie, toacă-l și amestecă-l cu orezul fiert.

3. În aceeași tigaie încinge restul de unt, adaugă ficatul, asezonează cu sare și piper și prăjește-l având grijă să nu-l arzi (foc mediu).

4. GATA! am gătit și pe ziua de azi… promit să mă fac de râs și mâine!

 

spinach rice2

 

Cine a zis că leneșii mor de foame?!…

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s