Vegetarian Millet Tofu * Mei, Broccoli & Tofu (de post)

 

Days in, days out …. I am reviewing my resume and preparing for a long summer of traveling.

 

fried tofu

 

 

INGREDIENTS FOR 2 SERVINGS:

………………………………………………………………………..
1 small broccoli foret
…………………………………………………………………………..
1/2 cup tofu (I used medium firm, but I recommend extra firm)
……………………………………………………………………………
2 tbsp soy sauce
………………………………………………………………………
pink salt & pepper
…………………………………………………………………………
1/2 cup millet
………………………………………………………………………
1 tbsp grapeseed oil
…………………………………………………………………………
1 tsp sesame oil
……………………………………………………………………..

 estimated cooking time: 30 minutes

 

 HOW TO MAKE TOFU MILLET:

1. First you need to cook the millet. It was my first time preparing this type of grain, so I browser the internet a little bit first. I decided to make just a small batch, you need more just double the quantities.

I used a more simple and straightforward approach: put 1/2 cup millet, 1 cup water and sea salt to taste in a small sauce pan, bring it to a boil and then lower the heat and let it cook, covered with a lid, until the water evaporates – about 15-20 minutes (for a more “complex” recipe go here )

2. Break the broccoli forest in smaller pieces. Chop the tofu in bite-size pieces.

3. Heat a cast iron pan, add the grapeseed oil and start frying the tofu (high heat). Shouldn’t take more then 3-4 minutes. Add the broccoli, season with salt & pepper and soy sauce (you can also add other spices specific to the Asian cuisine, I was too lazy wanted to keep it simple). Let everything cook for 2 more minutes and add the sesame oil. Mix in the cooked millet and remove from heat.

4. Serve hot with sriracha sauce.

ENJOY! 

 

******************************************************************************************************

 

pentru că de post în stil asiatic…fried tofu

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII:

………………………………………………………………………..
1 buchet mic de broccoli
…………………………………………………………………………..
1/2 cană tofu 
……………………………………………………………………………
2 linguri sos de soia
………………………………………………………………………
sare & piper
…………………………………………………………………………
1/2 cană mei
………………………………………………………………………
1 lingură ulei de semințe de sâmburi de struguri
…………………………………………………………………………
1 linguriță ulei de susan
……………………………………………………………………..

 e gata în: 30 de minute

CUM SE FACE:

1. Se pregătește meiul mai întâi de toate… eu am fiert jumătate de cană de mei combinată cu 1 cană de apă și un praf pe sare pe foc mic cam 15-20 de minute (până s-a evaporat complet apa). Sincer nu am mai mâncat mei niciodată până acum, dar mi-a plăcut foarte tare aroma și textura, în mod sigur e începutul unei frumoase prietenii. Pentru cum să prepari mei un pic mai elaborat apasă aici.

2. Rupe buchetul de broccoli în bucăți mai mici și taie bucata de tofu în cubulețe bite-size.

3. Încinge o tigaie de fiert, adaugă uleiul de sâmburi de strugure și frige bucățile de tofu pe foc mare vreo 3-4 minute. Adaugă bucățile de broccoli, sare, piper și sos de soia și mai învârte-le vreo 2 minute. Adaugă ulei de susan și meiul și oprește focul.

4. Servește totul fierbinte însoțit de sos de soia și băltit în sos iute sriracha.

 

SĂ FIM SĂNĂTOȘI!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s