Mini Cheesecakes

 

How cute are these cheesecakes?! Cute as mini cheesecakes is the new cute as cupcakes…I’m pretty sure that’s an expression, right?

Anyhow, they’re super cute and super delicious… because is cheesecake. Besides compared with all the sweets I’ve been baking lately (mendacity, I have no idea what is going on with me!), the mini cupcakes are really easy-peasy to prepare/bake/eat! I only made 6 of these cuties, double the ingredients if you want to make a dozen.

 

mini cheesecake2 crop

 

INGREDIENTS FOR THE CRUST:
1/2 cup biscuits crumbs (I bought a cheap Goya pack)
1 tbsp brown sugar
1 tbsp melted butter 
20 gr melted caramel chocolate

INGREDIENTS FOR FILLING:
6 oz. cream cheese, softened
3/4 cup confectioner’s sugar
1 tsp vanilla extract
pinch of salt
2 eggs
1/4 cup sour cream

TOPPING:
½ cup fresh raspberries
1 pack gelatin (optional)

 

mini cheesecake ingredients

 

HOW TO MAKE MINI CHEESECAKES:
Preheat oven at 325 F.

Line 6 muffin cups (I used silicone) with paper liners.

Combine all of the crust ingredients together and mix until well combined.  Divide the mixture among the muffin cups, and press evenly into the base of each one.

Bake the crust for 5-7 minutes and then let them cool.

While the crusts are cooling, beat the cream cheese and sugar until creamy.  Add the vanilla, salt, sour cream and eggs. Stir everything until well combined.

Using a spoon, add the cheesecake batter over the baked crusts, dividing evenly until you reach almost the top of the cups. Bake until the tops begin to crack and the centers are set (for 20-25 minutes). Remove from the oven and let the mini cheesecakes cool on wire racks.

 

mini cheesecakes bake

 

Crush the raspberries with a fork and give them a good stir. Using the same fork place a small amount on top of the mini cheesecake (aim for the center of the cheesecake!). You can either stop here and enjoy your mini cheesecakes or you can dissolve the gelatin in ¼ cold water for 5 minutes and then warm it over bain marie until it reaches a liquid consistency. Pour small quantities on top of the crushed raspberries. Or you can use use a premade pie filling a  jelly/ preserve.

 

mini cheesecake3

 

Enjoy!

 

cupcake

 

 

 

***********************************************************************************************

 

Probabil ultima reteță postată de pe meleagurile americane… până la toamnă când se vor număra bobocii zămisliți și crescuți pe durata verii.

Mă așteaptă un drum luuuunnngggg până în București, spre să ajung întreagă atât fizic căt și mental!

Vă las să vă delectați privirile și imaginația cu pornoșenia asta mică de mini cheesecake. Eu mă chinui de vreo săptămână să termin de scris rețeta asta, dar mă-mpotmolesc inevitabil după 10- 15 minute, pentru că mi se face o poftă nebună de ceva dulce și m-aș apuca acum să mai fac 12- 24 mini brioșe. Evident eu nu aveam cum, termin de scris rândurile astea într-o cameră de hotel din Michigan cu gândul la lungul drum spre casă și apoi o să fug la cafeneaua de hipsteri din colț să le ascult muzica și să termin de citit cartea lui Michael Bell.  You do it! Cheerio! 🙂

 

mini cheesecake2 crop

INGREDIENTE PENTRU BLATULDE BISCUIȚI:
1/2 cană bucăți de biscuiți mărunțite bine de tot 
1 lingură zahăr brun
1 lingură unt topit 
20 gr ciocolată cu caramel topită

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
170 gr brânză philadelpia 
3/4 cup zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
un praf de sare
2 ouă
1/4 cană smântână

TOPPING:
½ cană zmeură proaspătă 
gelatină (opțional- eu am folosit la plic- 1 plic)

 

mini cheesecake ingredients

 

CUM SE FAC MINI CHEESECAKES:

Preîncălzește cuptorul la 160 C (foc mic).

Învelește 6 forme de brioșe cu hârtie specială pentru brioșe.

Combină toate ingredientele pentru blatul de biscuit într-un bol. Împarte compoziția între cele 6 forme, univelează și apasă cu grijă compoziția pe fundul formelor.

Dă formele de brioșe 5-7 minute la cuptor și apoi lasă-le să se răcească complet.

În timp ce blatul de biscuit se răcește, bate crema de brânză cu zahărul pudră până devine foarte cremoasă. Adaugă esența de vanilie, sarea, smântâna și ouăle și continuă să mixezi până obții o compoziție omogenă.

Cu ajutorul unei linguri, împarte compoziția de brânză între cele 6 forme de brioșe. Umple formele până aproape de marginea superioară. Coace mini cheesecake-urile până când se întăresc și încep să se crape la suprafață (cam 20-25 de minute).

Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar.

 

mini cheesecakes bake

 

 

 

Zdrobește zmeura cu ajutorul unei furculițe și amestecă bine bucățile. Folosind aceeași furculiță, așează cantități mici deasupra mini cheesecake-urilor, încercând să nimerești cât mai pe mijloc. Poți fie să te oprești aici, sau poți să adaugi și câte o lingură de gelatin peste zmeură (topită și apoi încălzită pe baie de aburi până se dizolvă). Eu am făcut 3 cu gelatin, 3 fără gelatin dar a doua zi (când am făcut și o parte din poze) nu mi-am mai dat seama care e care.

 

mini cheesecake3

 

 

Sunt super drăgălașe, nu-i așa?!

 

cupcake

Advertisements

One thought on “Mini Cheesecakes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s