Stuffed Chicken Breast * Piept de pui umplut

 

          I am writing this post just in time for lunch time… at least I hope I’ll finish until lunch. The ingredients you’ll find listed below are for just one serving, because I am not eating as much meat… again. I did taste a little bit of this chicken, because it was very much praised and I am a craver when it comes to food (special if I cooked it … for the first time). It was very juicy and  so packet with flavors. I do love lemon basil and goat cheese! It literally took me about 30 minutes to make this lunch and it’s was delicious and healthy!

 

basil chicken

 

INGREDIENTS FOR 1 SERVING:

……………………………………………………..
1/2 chicken breast (no skin)
……………………………………………….
1 tbsp goat cheese
…………………………………………………
3 slices of tomato
………………………………………………….
1/2 tsp chopped lemon basil
……………………………………………………..
2 tsp extra virgin olive oil
………………………………………………..
1 tsp butter
…………………………………………………..
1/2 tbsp shredded parmesan
………………………………………………
pink salt & fresh ground pepper to taste
…………………………………………………….

stuffed chicken breast

 

          Ok, so first you need to place the chicken breast on your board (wood it’s better, because the chicken won’t slide) and using a sharp knife try to split the chicken breast longitudinally without separating it in 2 different parts. Beat the meat on both sides (it stretches the meat and makes it tender). Spread the goat cheese and the butter on the side of the chicken that was not under the skin. Add the slices of tomato, the lemon basil and the parmesan and season to taste with pink salt & pepper. Now try to cover the stuffing with chicken breast overlapping and securing with toothpicks (like in the pic above). Heat a frying pan, add the olive oil and fry the chicken on both sides (about 2-3 minutes on each side). Remove from frying pan and transfer on a oven safe pan liner with parchment paper. Roast at 375 F/ 190 C for about 15- 20 minutes (try it with a fork to see if it is done). 

          I served it with a mixture of steamed jasmine rice & quinoa and a small salad.

                    Enjoy!

 

******************************************************************************************************************************

          Sunt într-o perpetuă stare de așteptare… nici eu nu mai știu ce mai aștept! Astăzi am uitat complet că unii oameni mai și mănâncă la prânz și nu orice …dacă nu e cu carne!

          Da` nu-i bai atâta timp cât nu se strică steamer-ul de orez, se rezolvă prânzul și în 15 minute dacă e panică mare. Combinația cu pieptul de pui a fost un pic mai costisitoare de timp, dar tot am isprăvit în 30 de minute, cu tot cu tocatul legumelor pentru salată. Acum mă bat singură pe spate, în timp ce mă gândesc ce să gătesc pentru mine pe ziua de azi, că vorba aia ”vreau și eu, pot și eu!” dar să nu fie cu carne!

stuffed chicken breast

 

INGREDIENTE PENTRU O PORȚIE:

……………………………………………………..
1/2 piept de pui fără pieliță
……………………………………………….
1 lingură brânză de capră
…………………………………………………
3 felii dintr-o roșie zemoasă
………………………………………………….
1/2 linguriță busuioc proaspăt
……………………………………………………..
2 lingurițe ulei de măsline extra virgin
………………………………………………..
1 linguriță de unt
…………………………………………………..
1/2 lingură parmezan (sau mai mult)
………………………………………………
sare roz & pipier proaspăt măcinat 

 

          Am tăiat pieptul de pui ca pentru șnițel dar n-am dus treaba până la capăt.. adică în loc de două bucăți am rămas la una singură foarte mare. Apoi am luat-o ușor la bătut cu ciocănelul pentru carne pe ambele părți (nu rupeți carnea, scopul e să o mai întindem puțin). Bun, acum ai grijă să o pui pe tocător cu partea peste care a fost pielița în jos. Partea de sus a cărnii o asezonăm după gust cu sare și piper și apoi o umplem cu brânza de capră și bucățile de unt; apoi plasăm feliile de roșie, busuiocul, parmezanul și încă o tură de sare și piper. Urmează partea distractivă… umplutura trebuie acoperită cu grijă cu bucățile marginale de carne și securizată cu scobitori (sau legată cu sfoară). Bun, dacă v-a ieșit mișcarea asta, acum nu vă mai rămâne decât să trageți pieptul umplut la tigaie (în uleiul ăla de măsline) pe ambele părți, și apoi să o puneți la cuptor pe o hârtie de copt pentru 15- 20 minute la 375 F/ 190 C (incercați-o cu furculița înainte de a o scoate din cuptor).

          În timp ce mă ocupam de pieptul de pui, orezul și quinoa were steaming away în treaba lor. Mi-a luat fix 30 de minute să hrănesc jumătate din household astăzi… și încă 30 fac curat în bucătărie.

 

Advertisements

One thought on “Stuffed Chicken Breast * Piept de pui umplut

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s