Tomato Basil Quinoa and fooling around in Photoshop * Quinoa si prietenii sai

 

          Hey, maybe you get the hang of things easier than I do, I don’t want to know. I am just kidding in my passive- aggressive way. Still, I’ve been trying to learn to use Photoshop for awhile now and I can’t say it’s going very well… maybe I should ask for some expert help before I deform my “perspectives” for good. Anyway, I liked this recipe so much, I made it twice in three days! These days, I can fairly say that I’m on a diet of tomatoes and basil (which at this point is already dried). Whatever keeps me less than 30 minutes in the kitchen, has garlic, tomatoes and basic… that’s new my mantra!

 

tomato garlic quinoa

INGREDIENTS FOR 2 SERVINGS:

…………………………………………………………………………………..
1/2 cup white quinoa
……………………………………………………………………………………..
1 cup organic cherry tomatoes (not as sweet for some reason)
……………………………………………………………………………………….
1/2 tsp dried lemon basil (fresh is ten times better)
……………………………………………………………………………………
2 tbsp chopped Italian parsley
…………………………………………………………………………………………..
4- 5 sun dried tomatoes chopped
……………………………………………………………………………………………
2 tbsp olive oil
……………………………………………………………………………………….
4 garlic cloves crushed
…………………………………………………………………………………………
sea salt & fresh ground pepper
……………………………………………………………………………………………

and a lot of love!

 

          It’s really simple! First cook the quinoa (1/2 quinoa +1 cup water= simmer on low heat and stir for time to time with a fork; let the pan covered with a lid for 5 minute).

          Then, heat a iron cast pan. While the pan is heating chop the tomatoes. Add the olive oil to the cast iron pan, the garlic and the tomatoes and give them a good stir for 2-3 minutes (medium heat). Add the sun dried tomatoes and season with salt & pepper. Add the dried basil and the quinoa and mix well for 1-2 minutes. Remove from heat and add the Italian parsley! That’s it! Enjoy!

 

          Now, let me show you my newest creation.. my very own Frankenstein of Photoshopping! muhaha!

 

tomato basil quinoa1

 

          Pretty intense, right?! I like to think so! 😀

 

*******************************************************************************************************************************

 

 

tomato garlic quinoa

 

          Quinoa, acest aur al Incașilor, mai nou pe toate ecranele! E prima dată când gătesc quinoa albă, dar în mod sigur nu va fi ultima rețetă. Când am deschis punga de quinoa albă m-a amețit instant aroma puternică și ușor dulceagă de susan, ”this is the beginning of a beautiful friendship” mi-am zis… sau reclamă la cafea. Gătită, are o textură foarte ușoară și aromă de susan devine subtilă, aproape imperceptibilă. Sunt convinsă că poate fi combinată cu absolut orice fel de arome și texturi, dulci, sărate, acre, amare. Eu aveam un castron de roșii cherry organice (not bitching, dar cei care au fost in USA știu cam cât de savuroase pot fi roșiile pe meleagurile astea) usor acrișoare dar foarte aromate pe care l-am sacrificat aproape în totalitate în ulei de măsline, usturoi, quinoa și mult busuioc. Veniți de luați rețetă!

 

INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII:

…………………………………………………………………………………..
1/2 cană quinoa albă
……………………………………………………………………………………..
1 cană roșii cherry
……………………………………………………………………………………….
1/2 linguriță busuioc uscat (dacă ai proaspăt e muuulltt mai bine!)
……………………………………………………………………………………
2 linguri pătrunjel tocat
…………………………………………………………………………………………..
4- 5 roșii uscate tocate
……………………………………………………………………………………………
2 linguri ulei de măsline extra virgin
……………………………………………………………………………………….
4 căței de usturoi zdrobiți
…………………………………………………………………………………………
sare de mare & piper proaspăt măcinat
……………………………………………………………………………………………

 

          Quinoa se pregătește foarte ușor. Pentru o cană quinoa, ai nevoie de 2 căni de apă. Eu nu aveam ce să fac cu atâta quinoa așa că am înjumătățit cantitățile. Quinoa și apa se pun într-o cratiță mică la fiert (temperatură mică). Amestecă din când în când și oprește focul când e absorbită toată apa. Acoperă cu un capac cratița și lasă quinoa să ”înflorească” vreo 5 minute. Între timp toacă roșiile cherry și încinge o tigaie cu fundul foarte gros. Adaugă uleiul de măsline în tigaie, roșiile cherry și usturoiul zdrobit și lasă-le 2-3 minute să se pătrundă aromele. Adaugă roșiile uscate, condimentează cu sare și piper și adaugă și busuiocul (dacă e uscat). Acum poți să răstorni și quinoa peste roșii. Amestecă cu grijă să nu zdrobești roșiile, oprește focul și adaugă și pătrunjelul proaspăt (plus busuiocul dacă e tot proaspăt).

          Gata! Ți-a luat maxim 30 de minute să faci salata asta!

 

Advertisements

2 thoughts on “Tomato Basil Quinoa and fooling around in Photoshop * Quinoa si prietenii sai

  1. Pingback: Pink Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s