I often find myself having to put together a meal in 20 minutes, or even less. Sometimes, I score, sometimes I don’t! This recipe was one of those big time scores… I’ll keep the flops for myself.
I don’t know a single person that does not like pasta. It’s so easy to make and all you need is a handful of ingredients! Make sure you use very good quality pasta, I used to tagliantelle with porcini for this recipe.
INGREDIENTS:
1/2 pack of porcini tagliatelle
1 pound fresh shrimp
1 cup cherry tomatoes
about 6-7 sun dried tomatoes
2 cups fresh baby spinach
3 garlic cloves
2 -3 green onion
1/2 tsp paprika
2-3 tbsp good quality olive oil
1 tbsp butter
pink salt & pepper
favorite Parmesan cheese .. LOTS
Fill a large pot with water and bring it to a boil. Add salt to the water and cook your pasta al dente.
Chop the green onion, the garlic cloves and the dried tomatoes.
Heat a heavy bottom pan, add 2 tbsp olive oil and 1/2 tbsp butter and saute the garlic, onion and dried tomatoes for 1/2 minute. Add the shrimp (washed and peeled), season with salt, pepper and paprika and give it a good stir. Let the shrimp cook for no more than 2 minutes. Add the spinach and cover the pan with a lid for 1 minute. Chop the cherry tomatoes in halves or quarters and add them to the pan. Add the rest of olive oil and butter and shake the pan a couple of times. Remove from heat after a minute.
Serve your dish garnished with freshly grated Parmesan cheese.
***********************************************************************
Pastele sunt cea mai ușoară, mai rapidă și mai gustoasă alternativă când nu ai mai mult de 20- 30 de minute de petrecut în bucătărie și se cântă ”mi-e foame!” pe fundal. Important este să nu fierbi pastele ca pe tăițeii de ciorbă și să folosești ingrediente puține dar calitative (uleiul e foarte important). Recunosc, nu-mi iese întotdeauna când fac paste, dar atunci când ies sunt în al nouălea cer al deliciosului. Pentru rețeta asta eu am folosit tagliatelle cu porcini, cred că merge și cu tagliatelle simple fără probleme.
INGREDIENTE:
1/2 pachet tagliatelle cu porcini
12 shrimps
1 mână zdravănă de roșii cherry (pe principiul mai bine să fie decât să nu ”este”)- cam 300 gr
vreo 6-7 roșii uscate în ulei de măsline
300 gr spanac proaspăt
3 căței de usturoi
2 -3 fire de ceapă verde
1/2 linguriță paprika
2-3 linguri de ulei de măsline
30 gr unt
sare & piper
Parmesan .. LOTS
Pastele se fierb în apă cu sare și se verifică din când în când textura… să nu uitați de ele.
Cît se fierb pastele, înarmează-te cu un cuțit și toacă usturoiul, ceapa verde și roșiile uscate.
Treaba cu shrimp-ul.. încinge o cratiță cu fundul gros, unge-o cu 2 linguri de ulei și jumătate din cantitatea de unt și călește pentru jumătate de minute ce-am tocat mai devreme (usturoi, ceapa verde și roșiile uscate). Adăugă creveții proaspeți (spălați și decojiți), asezonează cu sare, piper și paprika și lasă-l 2 minute pe foc mediu să se pătrundă. Adăugă spanacul și acoperă tigaia cu un capac pentru un minut. Toacă roșiile cherry și pune-le peste creveți. Adaugă și restul de unt și uleiul de măsline give it a good shake la tigaie, mai las-o un minut pe foc și gata!
Servește pastele cu sosul de creveți și mult parmesan!
I wouldn’t say that I dislike pasta, but I’m no lover by any means. I used to LIVE to eat pasta, but now I only like pasta if it’s made of legumes! I do actually REALLY like this seafood tomato soup sauce my mother makes for her pasta, and I just eat that soup on its own! XD This shrimp tagliatelle recipe looks a bit like my mother’s–so delicious!