Yummy couscous alert! If you’re into sun dried tomatoes, parsley and olives as much I am, this is nirvana in a bowl. Yeap, I’m pretty much obsessed with parsley!
What is couscous? Wiki says: ”Couscous is a traditional Berber dish of semolina which is cooked by steaming. It is traditionally served with a meat or vegetable stew spooned over it. Couscous is a staple food throughout the North African cuisines of Tunisia, Algeria, Morocco, Mauritania and Libya and to a lesser extent in the Middle East and Sicily.” I will add that it has a very smooth nutty flavor and a texture that reminds me of chewy tapioca pearls in bubble teas.
INGREDIENTS FOR 2 SERVINGS:
1 cup couscous
……………………………………………………..
1/2 cup almond milk
………………………………………………………….
1/2 cup water
………………………………………………………..
4- 5 tbsp feta cheese
……………………………………………………..
10- 15 kalamata olives
……………………………………………………………
1/2 cup Italian parsley chopped
…………………………………………………………….
6- 7 sun dried tomatoes
……………………………………………………………..
sea salt & fresh ground pepper
………………………………………………………………..
Combine the almond milk and the water in a small sauce pan and bring it to a boil. Add the couscous beads and let it simmer on low heat for 10 minutes (taste it). Cover the pan with a lid and let it rest.
Chop the olives and the sun dried tomatoes.
Combine the couscous with the rest of the ingredients, season to taste with salt and pepper and that’s it! So light, so full of flavors and textures… it was right on spot.
I served it with grilled chicken breast (marinated in lime juice, smoked Tabasco sauce, turmeric, paprika, agave syrup and some other stuff..). I was delish. 😀
***************************************************************************************************************************
S-a întâmplat cușcuș astăzi. S-a întâmplat pentru că.. Pătrunjel, frate! Pătrunjel, Pătrunjel! Nici o masă fără Pătrunjel! Și kalamata și roșii uscate… și pentru că brânză. I give you: cușcuș cu de toate, boyz and girlz!
INGREDIENTE PENTRU 2 PORȚII:
1 cană cușcuș
……………………………………………………..
1/2 cană lapte de migdale
………………………………………………………….
1/2 cană apă
………………………………………………………..
4- 5 linguri brânză feta
……………………………………………………..
10- 15 măsline kalamata
……………………………………………………………
vreo 2 pumni de pătrunjel tocat
…………………………………………………………….
6- 7 roșii uscate
……………………………………………………………..
sare de mare & piper proaspăt măcinat
………………………………………………………………..
Treaba e simplă rău. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți apa cu laptele de migdale, să adaugați cușcuș-ul și să lăsați să bolborosească la foc mic vreo 10 minute. Apoi acoperiți cratița cu un capac și puneți-vă pe tocat celelalte ingrediente. Amestecați tot într-un castron mare, sărați și piperați și gata! Am gătit și pe ziua de azi, cică! Nouă ne-a plăcut… like, se va repeta cât de curând figura. Eu am trântit și un piept de pui făcut la grill (după ce-a stat la murat într-o marinată dulce- acrisoară… dar mai ales iute și usturată) peste ca să nu îmi aud vorbe dup-aia că nu hrănesc copilu’ cu prostiile mele vegetariene ce-mi urlă prin cap… am zis.
Să ne fie de bine! 🙂
I’ve heard of couscous before–brown rice couscous is quite tasty actually and I think it would be great in this recipe!
To be honest I am new to couscous, thanks for letting me know there’s also a brown rice variety out there! 🙂