Brownies with a healthy twist * Negresa cu Avocado

 

Quick breakfast?! No worries, you’ll be done in no time and you also have leftovers for snacks or next day breakfast. Did I mention that you’ll also check the healthy aspect? And the yummy?! Enjoy!

 

frozen mango

 

INGREDIENTS:

Brownies:

  • 1 ripe avocado
  • 1 ripe banana
  • 3 tbsp pecan flour
  • 3 tbsp all purpose flour
  • 3 tbsp coconut oil
  • 2 eggs
  • 1 tsp rum extract
  • 3 tbsp cocoa
  • 4-5 tbsp agave syrup or honey
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp baking soda

Topping:

frozen blueberries & cubes of mango

2 tbsp coconut oil

2 tbsp agave syrup

 

vegetarian browny

 

Smash the banana and the avocado with a fork or use a food processor. I like my brownies a little chunkier, if you don’t like to feel small pieces of fruit I suggest you puree the avocado and the banana in a food processor.

Add the eggs and whisk well. Add the pecan flour, the all purpose flour, the cocoa, the coconut oil and the rum extract and whisk well. Add the the baking powder and baking soda and give it one last stir.

Grease a baking sheet with coconut oil and sprinkle flour making sure to cover all the sides of the baking sheet (or use parchment paper).

Transfer the batter into the pan and bake for 20 minutes at 375F. Remove from the oven and let it cool for a couple of minutes. In the meantime, heat a frying pan and saute the frozen fruits in coconut oil and agave syrup for 3-4 minutes on medium heat.

Serve warm with a big pot of green tea!

 

pecan browny

 

*******************************************************************************

 

Ce chestii trasnite mai fac eu prin bucătărie? Negrese cu avocado și banană. Bine mie nu mi se par atât de trăsnite pentru că în curând o să-mi pun avocado și-n ceai! Știu, e overrated și n-are nici un gust dacă ar fi să servești așa ca pe un fruct ce este, dar imi place place… Până n-o să mai îmi placă- placă fac negrese cu avocado.

 

frozen mango

 

INGREDIENTE:

  •  1 avocado bine copt
  • 1 banană coaptă bine
  • 3 lg ulei de cocos
  • 3 lg nucă măcinată
  • 3 lg făină
  • 2 ouă
  • 3 lg cacao
  • 4-5 lg siros de agave sau miere (cine zice că trebuie musai să fie doar 5?)
  • extract de rom
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu

Topping:

afine și mango (înghețate) .. sau ce ai prin concelator la capitolul fructe

2 linguri ulei de cocos

2 linguri sirop de agave sau miere

 

vegetarian browny

 

Zdrobești banana și avocado-ul cu o furculiță (dacă nu te deranjează o negresă mai cu textură) sau le dai la robot.

Amesteci toate ingredientele într-un bol.

Ungi cu ulei de cocos o tavă, o tapetezi cu făină (sau folosești hârtie de copt) și coci negresa 20 de minute la 190C (foc mediu).

Scoți negresa de la cuptor, o lași să se răcească și te apuci de sosul de fructe.

Pui fructele, uleiul de cocos și siropul/ mierea într-o tigaie și le lași la foc potrivit 3-4 minute (sau mai mult dacă nu vrei să rămână prea mult sos).

Servești negresa caldă cu o ceașcă de ceai verde!

 

pecan browny

 

Advertisements

One thought on “Brownies with a healthy twist * Negresa cu Avocado

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s